Actie kerkbalans gaat zaterdag 20 januari in Rhoon van start

Hervormde gemeente Rhoon luidt op zaterdag 20 januari om 13.00 uur de klokken van de Dorpskerk. Zo luiden we letterlijk de Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans
Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. De kerk heeft een onmisbare plek in de samenleving. Omdat de lokale kerk zonder bijdragen van de leden niet kan bestaan, is er de Actie Kerkbalans. De actie loopt van 20 januari t/m 3 februari 2018.

In heel Nederland
Actie Kerkbalans gaat op 20 januari met een spectaculaire live uitzending via Facebook en YouTube ook landelijk van start vanuit de Pauluskerk in Baarn. De meer dan een uur durende uitzending wordt gepresenteerd door Leo Fijen en Joanne Bijleveld. Zij maken in een afwisselend programma de winnaars van de eerste Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ bekend. En ze leggen tijdens de uitzending contact met verschillende kerken door heel Nederland om zo alle organiserende en onmisbare vrijwilligers te laten ervaren dat iedereen samen in actie komt voor Kerkbalans.
Lees meer op www.kerkbalans.nl