Diaconie

Concert Tim Hermsen voor Casa Lumina

De Stichting Vrienden van Casa Lumina (werkzaam in de TweedekansWinkel in Rhoon) mag in de Dorpskerk van Rhoon, een Gospelconcert organiseren.
De zanger is Tim Hermsen en hij wordt bijgestaan door een aantal live artiesten, w.o. een violiste en een koor van ongeveer 15 zangers en zangeressen en misschien door zijn zuster Mirjam, die ook prachtig kan zingen. Tim is opgegroeid in een gelovig, muzikaal gezin maar beschouwde de muziek altijd als zijn hobby. Ruim 5 jaar geleden heeft hij het roer omgegooid en heeft zijn goede baan opgezegd om fulltime zanger, arrangeur, dirigent, drummer, songwriter en pianist te worden. Hij heeft inmiddels 2 succesvolle CD’s uitgebracht.
Tim zingt recht uit zijn hart en dat is aan de teksten en muziek van zijn nummers zeer goed te horen.
U kunt bij dit concert aanwezig zijn op zaterdag 26 november 2016. Het concert begint om 19.30 uur en de kerk is open om 19.00 uur. In de pauze is de koffie en thee gratis. De plaatsen zijn niet gereserveerd en uiteraard is het batig saldo bestemd voor Casa Lumina, een sociaal centrum in Oradea, Roemenië, dat zich inzet voor de allerarmsten in de stad daar.
Casa Lumina is een project van Children’s Relief te Krimpen aan de Lek en wordt gesteund door de drie kerken in Rhoon. De kaarten kosten € 7.50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de TweedekansWinkel, Dorpsdijk 149 te Rhoon en aan de kerk op de avond zelf.

Verslag Oradea reis 2016, deel 4 en slot

Dag lieve vrienden en familie, hierbij ons slotverslag.

Nu Annemieke toch te moe is om tot rechtsvervolging over te gaan zijn er vandaag geen rectificaties en starten wij direct met het verslag van het bezoek aan de gevangenis van afgelopen dinsdagmiddag.

We deden dit met Adrie, Annemieke, Marian, Olga, Hilko, Bert en Gerard. De start was ietwat ongelukkig toen Bert in de wachtruimte een Roemeense dame tegenkwam die hem bekend voorkwam. Sociaal bewogen als Bert is vroeg hij belangstellend of ze ‘haar man in de gevangenis kwam bezoeken’. Het bleek echter dat ze ons tezamen met enkele medewerkers van Casa Lumina kwam assisteren bij ons bezoek en dat haar man zelfs nog nooit een parkeerbon had gehad. Zo’n bezoek blijft altijd iets aparts. Wij zitten dan voorin de zaal met naast ons enkele medewerkers van Casa Lumina en hun dominee Cristi. En in de zaal dan zo’n 30 zware jongens. We hadden dus een iets ander uitzicht dan ds. Bijl of ds. Maas normaliter hebben. De Roemenen zingen dan enkele liederen, de dominee houdt een preek waarbij als het te lang duurt hardop door de aanwezigen amen wordt geroepen en wij hebben een drietal liederen gezongen, op gitaar begeleid door Annemieke. Tussendoor heeft Carla nog een indrukwekkend getuigenis afgelegd over hoe het geloof haar in haar leven tot steun en bemoediging is geweest, wat dan door Olga in het Roemeens werd vertaald.

Woensdagochtend hebben wij ieder 2 gezinsbezoeken afgelegd.

Op familiebezoek
Op familiebezoek

Het totaal aan gezinsbezoeken deze week kwam uit op 16, waarbij elk gezin 20 euro ontving plus een koffer met kleding plus een tas met levensmiddelen. Ten opzichte van onze bezoeken van jaren geleden hebben wij de indruk dat de algemene levensstandaard iets is verbeterd, met name op het gebied van de huisvesting. Dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling, al blijven er schrijnende gevallen over (zie foto). Wanneer er een kostwinner is weten ze zich meestal wel net te redden, het probleem ontstaat vooral als er werkloosheid of ziekte komt waardoor het inkomen wegvalt en er geen sociaal vangnet is. De meest schrijnende gevallen hebben wij nog extra dankzij uw steun kunnen helpen door bijvoorbeeld een maand huur of de energienota te betalen. Ook hebben wij 2 jonge stellen gesteund zodat zij kunnen trouwen, wat zij, ook uit geloofsoverweging, dolgraag wilden.

Woensdagmiddag zijn wij naar een afgelegen zigeunerdorp geweest, waar men nog leeft in hutten.

zingen in het zigeunersdorp
Zingen in het zigeunerdorp

Toch zie je ook hier enkele positieve ontwikkelingen, bijvoorbeeld waar wij voorheen nog letterlijk over grasheuvels moesten rijden was er nu een min of meer verhard pad. Hier hebben we ons Bijbelse toneelstuk opgevoerd en opnieuw gezongen en goederen uitgedeeld. Ook hadden wij een nieuwe voetbal meegenomen. Omdat de zigeuners nu niet bepaald bekend staan om hun fijnbesnaarde voetbalspel waren er slechts weinig van onze groep bereid om lijf en ledematen te riskeren. Slechts de onverschrokken Hilko, bijnaam de Hilko de Tank, vond dat hij de eer van Nederland hoog moest houden. Al bleek zijn motoriek wat roestig en is het vermoeden dat op de plek waar hij 30 minuten heeft gestaan wel nooit meer gras zal groeien.

Woensdagavond was de slotmaaltijd met de onvolprezen medewerkers van Casa Lumina.

Donderdag stond in het teken van de terugreis, vertrek uit Oradea om 10.30 uur en na een voorspoedige terugreis kwamen we om 17.00 uur weer bij huize Pals aan. En wat fijn om dan weer onze familie in de armen te mogen sluiten.

Wij willen een ieder hartelijk danken voor de getoonde belangstelling en het meeleven en zonder jullie hadden wij de mensen aldaar nooit zo (financieel) kunnen steunen. Zoals bekend betalen wij als de reizigers zelf voor onze reis en ons verblijf, zodat alle gelden die wij uit collectes en giften ontvingen, zo’n EUR 3.000, aan het goede doel is besteed. Ruwweg 1/3e deel aan gezinshulp en 2/3e deel aan het werk van Casa Lumina. Want waar wij zien dat het levenssituatie van de gezinnen langzaam verbetert, heeft Casa Lumina zelf onze financiële steun nog broodnodig, nu de algehele steun vanuit het zendingswerk onder druk staat.

Wij mogen dus weer dankbaar terugkijken op deze bemoedigingsreis en ook onderling hebben wij het bijzonder fijn gehad.
.
Een hartelijke groet van Adrie&Lente, Annemieke&Carlijn, Bert&Jasmine, Hilko&Nadine, Olga, Carla, Gerard, Jany, Nelleke&Wouter en Marian.

groepsfoto Oradea reis 2016

Verslag Oradea reis 2016, deel 3

Dag lieve vrienden en familie, hierbij een 3e update van onze reis.

Allereerst nog 2 rectificaties: Arthur laat weten dat het weliswaar zijn sleutelbeen was dat was gebroken, maar dat dit toch veel pijn doet. Ook een geruststelling voor de sportievelingen onder ons: dochter Carlijn is van de trap gevallen en loopt nu met pleisters rond. Het blijkt dus niet aan de sport te liggen maar het is gewoon een familieprobleem.

Maandagmiddag zijn wij gaan bowlen met de 10+ jeugd. Het was druilerig weer dus deze binnenactiviteit was meer dan welkom. De kids genoten ervan en het werd een hevige competitie. ‘s Avonds hebben we in ons eigen huis brood gegeten met een gebakken eitje en zijn wij met zijn allen op bezoek geweest bij een medewerkster van Casa Lumina, Felicia. Zij is ook 1 van de bestuurster van een auto en rijdt ons rond. Beleefdheidshalve moeten wij dan natuurlijk Engels praten en dat valt niet voor iedereen mee. Nelleke heeft het voordeel dat als zij plat Flakkees praat de Roemenen denken dat het Engels is. Maar verder hoor je veel steenkool Engels waar zelfs Louis van Gaal zich voor zou schamen. Je hoort de hele dag teksten als: Am I standing in the way; I am felling eroverheen, travelling heen and wear etc.

Bert is de chauffeur van de grote bus die wij huren en waar 9 personen in passen. Eerste vervanger is Hilko, die bij het wegrijden klaagde dat deze bus wel heel weinig paardekracht had en niet vooruit te branden was. Al bleek het wel te schelen toen hij na 100 meter rijden de handrem eraf haalde.

Vandaag, dinsdag is het in ieder geval droog en iets warmer. ‘ s Ochtends hebben wij weer families bezocht. Sommige gezinnen wonen 4 hoog en 3 achter waarbij de ene man die meegaat de koffer en tas met goederen de trappen op moet slepen, waarna de dames goede sier maken en deze uitdelen. Emancipatie kunnen wij de Roemenen in ieder geval niet bijbrengen. De gesprekken leveren soms verrassende uitkomsten op. Nadat eerst een Roemeens gezin hun verhaal doen stellen wij ons ook voor en vertellen wat over ons zelf.
Toen 1 van ons vertelde dat zij getrouwd was en haar werd gevraagd of ‘she loved her husband” werd er geantwoord ‘ yeah I respect him’ . Maar goed, dat is toch ook wat waard. En toen onze huisfotograaf Gerard in een wel heel armoedig huis kwam wreef hij zich in zijn handen en zei ‘ja, hier kom ik voor!’. Maar zonder gekkigheid, de armoede en ellendigheid overvalt je ieder keer. Deze periode blijkt financieel gezien ook een hele moeilijke omdat de energierekening per maand op basis van verbruik moet worden betaald. In de winter is de energierekening dus veel hoger dan in de zomer waardoor einde winter er bij veel gezinnen financiele nood is.

Vanmiddag gaan wij de gevangenis bezoeken, waarbij de kids en Jany en Nelleke achterblijven in ons huis. De muziekkeuze bleek moeilijk, het voorstel om “ Is je deur nog op slot, doe open voor God” te zingen heeft het na ampele overwegingen niet gehaald. Morgen bezoeken wij dan het zigeunerdorp waar wij ook weer onze uitvoering van de gelijkenis over de 5 wijze en dwaze maagden zullen opvoeren.

Wanner verslag 4 volgt is nog onduidelijk, dat kan nog even duren dus wees niet bezorgd.

Een hartelijke groet uit Oradea van Adrie&Lente, Annemieke&Carlijn, Bert&Jasmine, Hilko&Nadine, Olga, Carla, Gerard, Jany, Nelleke&Wouter en Marian.

Verslag Oradea reis 2016, deel 2

Dag vrienden en familie, hierbij een update van onze reis.

Allereerst 3 rectificaties: Arthur heeft in plaats van zijn schouder zijn sleutelbeen gebroken, dus dat valt reuze mee, Annemieke heeft hem niet alleen gelaten maar er waren nog 2 kinderen bij, en Carlijn houdt niet iedereen tot diep in de nacht wakker maar tot 14.00 uur. Annemieke is advocate en schrijver dezes zit niet op enige aansprakelijkheidsstelling te wachten.

Het is bij ons nu maandag 13.00 uur. Na de kerkdienst op zondag hebben wij een rustige middag gehad en heeft Annemieke pasta gemaakt, en omdat zij advocate is kunnen wij niet anders zeggen dan dat het erg lekker was.
‘s Avonds zijn wij in 4 groepen uiteen gegaan en hebben wij allen dus 4 gezinnen bezocht. De ervaringen liepen uiteen, 1 gezin woonde in een relatief nette flat, maar een ander gezin bijvoorbeeld in een vervallen 1 kamer woning met als meubilair alleen een bed. Wij gingen dan maar op de grond zitten, eerst hurken maar dat houd je ook niet lang vol en toen maar op onze knieen. Dat bleek wel een natuurlijke gebedshouding. Wij eindigen een gezinsbezoek altijd met een gebed en het blijkt dat dat immer zeer op prijs wordt gesteld, de mensen voelen zich bemoedigd als er hardop voor hen wordt gebeden. Bij 1 gezin werd ook gevraagd of wij wilden bidden voor hun huwelijk dat de volgende maand zou plaatsvinden. Dat hebben wij natuurlijk gedaan. Wij hebben nog overwogen om het trouwpak van Ewoud, dat werd gebruikt bij ons toneeltuk van zondag jl., te schenken. Maar omdat de mode in Roemenie wel iets achterloopt maar toch ook weer niet zo’n 40 jaar, hebben wij dat maar niet gedaan. Bovendien volgt er bij het zigeunerdorp later deze week ook nog een optreden.

Vandaag, maandag is de kinderdag en dat is altijd leuk om te doen. Met de jongste kinderen zijn wij zojuist bij een overdekte speeltuin geweest en hebben geluncht bij McDonalds. Allle scholieren hebben een tasje gekregen, met speelgoed, tandpasta, kleurtjes, knuffeltjes en gebreide truien. En omdat de mode hier maar een paar jaar achterloopt waren ze daar erg blij mee (grapje hoor) (over de mode). Vanmiddag gaan wij met de oudere jeugd bowlen.

Het weer is droog maar wel fris, maar naar wij begrepen is het in Nederland niet veel beter. Verder gelukkig geen zieken of bijzonderheden; hopelijk gaat het op het thuisfront ook goed.

Een hartelijke groet uit Oradea van Adrie&Lente, Annemieke&Carlijn, Bert&Jasmine, Hilko&Nadine, Olga, Carla, Gerard, Jany, Nelleke&Wouter en Marian.

Verslag Oradea reis 2016, deel 1.

Voor de belangstellenden doen wij graag met enige regelmaat een verslag van onze reis.

Afgelopen zaterdag verzamelden wij om 11.30 uur bij Nelleke en gelijk was er een valse start. Annemieke ontbrak; haar man Arthur was ‘s ochtends vroeg bij het skaten gevallen en moest naar het ziekenhuis. Zoon David bracht zijn zusje Carlijn nu weg en het was de vraag of Annemieke nog wel mee kon of achter moest blijven bij Arthur. Na onderzoek bleek zijn schouder gebroken. Annemieke legde hem thuis in bed met flink wat pijnstillers, wenst hem veel sterkte verder en kon gelukkig nog net bij de groep op vliegveld Eindhoven aansluiten. Wij wensen Arthur natuurlijk een goed herstel toe! Omdat wij zagen dat David zijn hand in het verband zat omdat hij met wielrennen was gevallen vroeg onze groep, bestaande uit weinig sportievelingen, zich wel af sporten nu echt zo goed is voor een mens.

Onze reis is verder goed verlopen. Geen blessures opgelopen. Rond 15.15 uur vertrokken van Eindhoven, geen vertraging door controles of zo, wij landden 2 uur later op Debrecen in Hongarije en vandaar nog 1,5 uur rijden met 3 auto’s naar Oradea Roemenie. Omdat er in Roemenie 1 uur tijdsverschil (1 uur later) is kwamen we rond 20.30 aan in ons gastenhuis. Dat wij ook met onze tijd meegaan bleek wel uit de eerste gemeenschappelijke vraag: wat is de wificode??

Dit jaar zijn er 3 nieuwelingen: Annemiek de Leeuw met dochter Carlijn en Gerard Brussaard. Alle 3 voegen ze wat aan de groep toe: Annemieke bespeelt de gitaar en begeleidt de groep zo bij het zingen, Carlijn houdt iedereen tot diep in de nacht wakker met haar geklets en Gerard maakt alle foto’s. Bijzonder was dat op zaterdag Carlijn jarig was (16 jr) en Hilko (iets ouder) en op zondag Gerard (nog wat ouder). Om dit te groots te vieren hebben we heerlijk gegeten bij de Mac.

Na een korte nacht zijn we ‘s ochtends naar Casa Lumina gegaan, het gebouw wat dienst doet als schooltje, kerkje en opvanghuis. Om 10.00 uur startte daar de kerkdienst. Als groep hebben wij enkele liederen gezongen en een bijbels verhaal uitgebeeld. Dit betrof de gelijkenis van de 5 wijze en dwaze dienstmeisjes. Onze dames waren allemaal met sluiers verkleed, waarbij de oudsten het meest in aanmerking kwamen om de rol van de dwaze maagden te spelen en onze jongeren de rol van de wijze maagden op zich namen. Allemaal met olielampje waarbij het electrische Blokker kaarslichtje van de dwaze meisjes dan op een gegeven moment niet meer aangaat en van de wijze nog wel. Hilko speelde op overtuigende wijze de rol van bruidegom, waarbij het trouwpak en -hoed van Ewoud, Pals, echtgenoot van Nelleke, goed van pas kwam. We overwegen op dit stuk op de planken te brengen. Maar belangrijker natuurlijk was dat we hopen dat de boodschap, wees voorbereid op de terugkomst van de Heer, is overgekomen.
Vandaag volgen nog een aantal gezinsbezoeken, hopelijk morgen of overmorgen een nieuw bericht van ons. Het weer is redelijk, nog wel droog, 12 graden of zo.

Een hartelijke groet uit Oradea van Adrie&Lente, Annemieke&Carlijn, Bert&Jasmienne, Hilko&Nadine, Olga, Carla, Gerard, Jany, Nelleke&Wouter en Marian.

ZWO project Noah’s Ark in Uganda.

Het ZWO project waarvoor we collecteren de komende maanden is het Noah’s Ark project in Uganda

Noah’s Ark is een thuis voor meer dan 150 weggegooide, achtergelaten, en mishandelde kinderen en biedt aan meer dan 200 kinderen uit de armste families gratis onderwijs.

Bekijk onderstaand filmpje of kijk op de website: http://www.nacmu.org/

Reisverslag Roemenië 2014

30  april tot 6 mei vond weer de jaarlijkse reis naar Roemenië plaats  vanuit de ZWO commissie van de MK en de DK en met steun van de  TweedekansWinkel in Rhoon. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met de Oost Europa Zending en St. Childrens’ Relief. De gezamenlijke Rhoonse kerken ondersteunen deze reis met geld en goed. Vooraf worden er allerlei dagelijkse levensbehoeften ingezameld. Ondergetekenden hebben met een aantal medereizigers de Rhoonse kerkgemeenschappen vertegenwoordigd.

Nieuw en ook een heel bijzonder gegeven was dat wij de reis dit jaar gemaakt hebben met 6 kinderen/ jongeren. De (klein) kinderen van de vrijwilligers zijn vooraf enthousiast gemaakt. Een experiment wat ons als voltallige groep bijzonder goed is bevallen en een extra dimensie gaf aan de reis,  die wij zeker niet hadden willen missen. Hieronder leest U onze ervaringen:

Woensdagochtend 30 april. Rhoon is nog aan het wakker worden wanneer wij als groep reizigers wat kleumend in de vroege morgen bij elkaar staan. Door familieleden weggebracht staan we 1,5 uur later op het vliegveld van Eindhoven. In het begin van de middag zijn we op onze verblijfplaats het gastenhuis gearriveerd.
Een van de kinderen heeft hieronder beschreven wat wij met elkaar gedaan en beleefd hebben:

“ In Oradea (stad in Roemenië) is een huis opgericht genaamd : Casa Lumina.
Casa Lumina is o.a. een naschoolse opvang voor kinderen om bijvoorbeeld: hun huiswerk te maken na school.
Er komen veel kinderen naar Casa Lumina (ongeveer 30) er is een kleutergroep en een oudere groep.
de 1e dag: (woensdag) toen we aankwamen zijn we vanaf Debrecen met de auto’s vertrokken naar Oradea, we sliepen in het huis van de dominee. Wij waren lekker met het vliegtuig gegaan maar een gezin ging met  hun bus helemaal volgeladen met spullen voor de gezinnen die naar Casa Lumina komen.

2e dag:(donderdag)  hebben we spelletjes op het speelpleintje van Casa Lumina gedaan  (zakjes gooien, blikken gooien, zaklopen, kegels omgooien) dat was voor de kleuter groep. Met de oudere kinderen zetten de jongens autootjes in elkaar  met behulp van de mannen, en de meisjes hebben zeep gemaakt en als laatste hebben ze elkaar opgemaakt met make-up en de nagels met nagellak. Fantastisch  vonden m.n. de meisjes dat!  Aan het eind kregen alle kinderen een tasje. ‘s Avonds splitsten we de groep in 3en en elk groepje ging 1 gezin bezoeken met een tas vol met spullen. (elke avond bezochten we 3 gezinnen)

3e dag (vrijdag) na het ontbijt zijn we naar het ziekenhuis gegaan in Oradea, we gingen daar kijken op een afdeling waar verlaten kinderen lagen, er was een kamer waar pas geboren kindjes lagen en ook op een kamer waar oudere kinderen lagen ze waren allemaal achtergelaten op straat of hun ouders konden tijdelijk of niet meer voor ze zorgen. Maar wij hebben op die afdeling knuffeltjes gegeven aan de hulpmoeders en we hebben baby lotion aan de verzorgers gegeven + 10 pakken luiers (645 lei) ze waren heel blij met de luiers en ze konden de luiers ook goed gebruiken. Na het bezoek aan het ziekenhuis gingen we snel naar Casa Lumina want we gingen met alle kinderen naar de Mac Donalds , ZE VONDEN HET GEWELDIG!! ze kregen allemaal een happy meal en ze bewaarden de doos van de happy meal en ze speelden met  het  speeltje wat erin zat. Daarna gingen we naar de dierentuin en weer vonden ze het GEWELDIG ze keken hun ogen uit.
Na het  eten hebben we weer 3 gezinnen bezocht.

4e dag (zaterdag) We gingen naar het zigeunerdorp Dicanesti  toe, met de auto over zandweggetjes over gras en uiteindelijk waren we er. Er waren veel kinderen, ook  veel ouderen en het was super druk, eerst hebben we gezongen en daarna een stukje opgevoerd over Jona, het was heel leuk. Na al het zingen en zo gingen de kleine kinderen hetzelfde doen wat de kinderen ook deden in Casa Lumina (zakjes gooien en zo.) wij met de ouderen gingen voetballen (met de voetbal die ik had gekocht) toen ik de bal liet zien zeiden een paar mensen dat ze al heel lang aan het bidden waren om een voetbal, nou we hadden lekker gevoetbald. toen we weer thuis waren hadden we een middagje  vrij.  s’ Avonds gingen we weer 3 gezinnen bezoeken.

5e dag(zondag)  Die morgen was er om 1000 uur een kerkdienst, die door heel veel mensen werd bezocht. Het was Avondmaal en iedereen mocht meedoen er ging een dienblad rond met een glaasje druiven sap en een stukje matze voor iedereen een glaasje en een stukje. ( de kerk was in Casa Lumina het is dus een naschoolse opvang en een kerk) middag gegeten in Casa Lumina, daarna 3 gezinnen bezoeken avondeten en ’s avonds weer 3  gezinnen bezoeken.

6e dag (maandag) afscheid genomen van iedereen. Daarna naar Boedapest gereden toen met het vliegtuig naar Eindhoven en zo waren we allemaal gezond en heel thuis gekomen. De mensen met de auto waren dinsdag avond thuis, met hun was gelukkig ook niks gebeurd”.

Hartelijke groet van Wouter van Maanen!

Thuisfront bedankt!! Dank zij Uw steun op de achtergrond zijn wij in staat gesteld de Roemeense mensen in Oradea te gaan helpen.  Wij zijn gegaan en U heeft gegeven. Hartelijk dank daarvoor. Zowel voor Uw bijdrage als ook voor Uw medeleven en Uw belangstelling voor onze initiatieven en plannen. Met wat wij doen en gedaan hebben stimuleren wij de medewerkers in Oradea in het opvanghuis Casa Lumina. We steken hen een riem onder het hart zodat zij blijven geloven in wat ze daar doen.  
 
En de toekomst?
Inkomsten lopen terug. Veel goede doelen en fondsen hebben daar last van en merken dat in hun begroting. Ook de Oost Europa Zending. Hoe volgend jaar de reis zal gaan verlopen kunnen we nu nog niet zeggen. Wat we wel zeker weten is dat wij het als groep een fantastische week hebben gevonden en zeker er weer voor open staan om deze reis ook volgend jaar weer samen te gaan voorbereiden en te gaan ondernemen. Wat de toekomst brenge moge….
 
We houden U op de hoogte. Namens alle medereizigers, medewerkers van Casa Lumina en de mensen in Roemenie zeggen wij welgemeend Dank U wel!
 
Leuk om te vermelden dat de kinderen op de Julianaschool  een presentatie gaan verzorgen waarin zij klasgenoten van hun ervaringen gaan vertellen compleet met beeld en geluidmateriaal, dat zij tijdens de reis hebben samengesteld.
 
Kanjers waren het!  onze jonge reisgenoten!
 
Wouter van Maanen
Carla Hendriks
mei 2014

ZWO / Bemoedigingsreis naar Casa Lumina

zwoDe bus  van de familie De Rijk is in orde en de vliegtickets zijn geboekt  daarom hopen 15 volwassenen en kinderen  uit de RK Parochie, de Maranathakerk en de Dorpskerk met hun reisleidster Olga van  Lavieren uit Krimpen aan den IJssel  op 29 resp. 30 april a.s. te vertrekken richting Oradea/ Roemenië.

Er is geïnventariseerd wat het hele jaar door zowel thuis als via de Tweedekanswinkel verzameld is  en wat we nog tekort komen. Daarom hopen we ook dit jaar  weer niet tevergeefs een beroep  op u te mogen doen en willen we op zondag  6 april  briefjes uitdelen in de kerken met wat we nog graag willen hebben om mee te nemen als attentie voor  de mensen, die we gaan ontmoeten.

Zou u datgene wat op het briefje staat dan op zondag 13 april weer mee naar de kerk willen nemen of anders in die week willen afgeven in de Tweedekanswinkel?

Zoals u van ons gewend bent zullen we u  dan na onze reis weer  laten delen in onze ervaringen  en natuurlijk kunt u ook aangeven, dat u onze reisverslagen wilt ontvangen vanuit Roemenië via de mail.

Geeft u dat dat even aan mij door dan kan ik dat van tevoren regelen.

Op maandag 5 mei /  resp. dinsdag 6 mei  a.s. hopen we weer veilig terug te zijn.

Reis naar Casa Lumina in Oradea

Inmiddels zijn de plannen om weer op reis te gaan  naar Casa Lumina in Oradea  wat verder gevorderd en het voornemen is nu om op woensdag 30 april 2014 te vertrekken per vliegtuig naar Debrecen en op woensdag 5 mei 2014  weer terug te reizen via Boedapest.
Voorlopig lijkt het erop, dat we met zeven volwassenen gaan reizen en mogelijk gaan er ook een paar kinderen mee.
Een en ander moet nog verder worden uitgewerkt.
Uiteraard reizen de reizigers voor eigen rekening en de collectes, die wij momenteel verzamelen via de kerken, hopen we dan als contant geld mee te kunnen nemen om er daar weer goede dingen mee te  doen.

Ook gaan we  t.z.t.  weer spulletjes verzamelen  om mee te nemen en we hopen, dat u weer net zo enthousiast mee doet als voorgaande jaren.
Heeft u vragen , belt u dan met Marian Heijboer, tel. nr. 5014543