iBelieve

iBelieve en JonG Hemelvaart en Pinksteren

Het is weer zover! Met hemelvaart en pinksteren gaat de jeugd weer kamperen. Met de iBelieve (16+) gaan we met hemelvaart twee nachtjes naar de Biesbosch en tijdens het pinksterweekend naar Opwekking. Met de JonG (12-16 jaar) gaan we met hemelvaart een nachtje kamperen in de buurt van Hellevoetsluis!

• JonG nachtje weg: 26 en 27 mei
  • iBelieve nachtjes weg: 26 t/m 28 mei
  • Opwekking: 3 t/m 9 juni

Nachtje weg iBelieve

Meld je aan voor het nachtje weg met de JonG door Lisanne (lisannevandervorm@hotmail.com) een mail te sturen.
Aanmelden voor de nachtjes weg van de iBelieve kan via dit aanmeldformulier.
Neem contact op met Miriam (miriamvandervorm@outlook.com) als je mee wilt naar Opwekking.

lasergame-avond

Voor alle jongeren van JonG, iBelieve, catechisatie en tienernevendienst. Omdat lange tijd veel dingen, met name voor jullie niet door konden gaan vinden we het als kerk belangrijk iets extra’s te doen. Daarom gaan we een avond lasergamen in ‘t Centrum op zaterdag 12 maart vanaf 19.30 uur. Wees erbij! Meld je wel even aan via onderstaande link.

AANMELDEN

uitnodiging lasergame 12 maart 2022

Start Jeugdwerk

Het jeugdwerk gaat weer van start! Begin oktober starten de BES Club, JonG en iBelieve.

BES Club
Doelgroep: kinderen groep 6,7 en 8
Locatie: jeugdhonk, Bernhardstraat 3 Rhoon
Tijd: 19:00 uur – 20:15 uur
Eerste clubavond: 1 oktober

JonG
Doelgroep: jongeren 12 t/m 16 jaar
Locatie: jeugdhonk, Bernhardstraat 3 Rhoon
Tijd: 19:45 uur – 21:30 uur
Eerste clubavond: 8 oktober

iBelieve
Doelgroep: jongeren 16+
Locatie: Maranathakerk, Kleidijk 2b Rhoon
Tijd: 20:00 uur – 22:00 uur (+borrel)
Eerste clubavond: 8 oktober

Gemeente Opbouw Dienst 18 maart

Toen Jezus Christus stierf aan het kruis deden er zich verschijnselen voor die grote indruk maakten: er
was een duisternis van 3 uur op klaarlichte dag, er deed zich een aardbeving voor en meerdere
mensen werden uit de dood opgewekt!
In de opbouwdienst van 18 maart zal ds. Westerneng spreken over de betekenis van die kruisdood en
de verschijnselen die zich daar toen voordeden. Waarom heeft die dood zoveel losgemaakt sindsdien
en wat betekent het voor ons persoonlijk?
Zoals in iedere gemeente opbouwdienst, eten we met elkaar en hebben we daarbij ook dit keer een
echte verrassing! Na de maaltijd bespreken we in kleine groepen het bijbehorende thema.
Ook voor de kinderen van de nevendienst is er een speciaal programma, zowel tijdens de dienst als
daarna.
De dienst vindt plaats in de Dorpskerk en begint zoals gebruikelijk om 17:00 uur. Rond 19:30 uur sluiten we
met elkaar af.
Iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, willen we hierbij van harte uitnodigen. We zien uit naar uw en
jullie komst, en naar een goed samenzijn tot opbouw van Christus’ gemeente in Rhoon.

Namens het voorbereidingsteam,
Arthur de Leeuw.

Gemeente opbouwdienst 19 november

Jong en oud, iedereen is van harte uitgenodigd voor de gemeente opbouwdienst van 19 november om 17:00 uur.
De dienst is voorbereid door de iBelieve groep van de hervormde en gereformeerde kerk Rhoon en zal worden geleid door ds. Van Pelt uit Rotterdam.
Hij zal spreken over het thema en daarbij laten zien hoe we ons vertrouwen op God kunnen vasthouden in goede en slechte tijden. Een aansprekend thema dat van toepassing is op ieders leven.

Na de dienst eten we samen een broodje, met daarbij ook dit keer een speciale verrassing!
Tenslotte zal er een bespreking zijn van het thema in kleine groepen. Altijd een mooie mogelijkheid om van elkaar te leren en om elkaar beter te leren kennen.

Voor de kinderen tot 12 jaar zal er zowel tijdens de dienst als na de maaltijd een apart programma worden georganiseerd.

Deze dienst is voor alle leeftijden. We willen graag met jong en oud ons geloof delen!

iBelieve gaat weer beginnen!

Vrijdag 22 september beginnen we het seizoen met de kick off om 19:45 uur.

Gemeente-opbouwdienst 12 maart 17:00 uur

Een terugblik op de iBelieve in november en december

Even een terugblik op de laatste iBelieve avonden voor de kerstvakantie. Dit waren stuk voor stuk geslaagde (vrijdag)avonden. Op de avonden komen telkens gemiddeld 15 jongeren. Wat fijn om elke keer met zo’n gezellige groep mensen veel plezier te mogen beleven. De warmte en eenheid binnen de groep is erg bijzonder. Dat voerde ook de boventoon tijdens het uitje op 4 november. We gingen voetballen. Althans… ‘bubbel voetballen’. Opgesloten in een enorme luchtballon als pantser, met alleen de benen buitenboord om te lopen, werd er fanatiek gevoetbald. Wanneer je tegen iemand op botste, werd je naar achteren gelanceerd. De bubbel maakte het erg onhandig om te voetballen, maar had tegelijkertijd de functie van een valbreker. Dat zorgde voor de nodige hilariteit.
Dat de groep zich onderling zo verbonden voelt, is eenvoudig te verklaren. Tijdens de iBelieve avonden, die de jongeren overigens zélf voorbereiden, worden er vaak persoonlijke zaken besproken. Zo hebben we het over bidden gehad en hoe we kunnen voorkomen dat het een ‘’sleur’’ wordt. Weer een andere avond, onze Sinterklaasavond, ging het over de uitspraak ‘’ik ben toch zeker Sinterklaas niet?’’ Naast weer heel veel gezelligheid en cadeautjes uitpakken (en weggeven), maakte deze uitspraak veel los over het omgaan met geld.
Onze laatste vrijdagavond ging over de hoogste Koning, die afstand deed van zijn troon om de minste te zijn. Hij werd voor ons de meest onaanzienlijke met de grootste impact. Dat wij onszelf onaanzienlijk vinden, betekent niet dat Gods plan met ons kleiner wordt. De jongeren spraken over welk pad God met hen wil bewandelen.
Na de kersvakantie gaan we weer vrolijk verder. Dan zullen de avonden in het teken staan van de vruchten van de Geest.

iBelieve startavond 9 september

iBelieve gaat weer beginnen

Bekijk hier het schema van de clubavonden

uitnodiging_20152016-01