JonG

De JonG is weer begonnen!

Terugblik tienerclub jonG

Het seizoen zit er al weer op. Op moment van schrijven tref ik de laatste voorbereidingen voor het hemelvaartkamp. Ook dit jaar gaan we weer met een groep van 14 tieners en 4 leiding op kamp. Dit jaar naar Delft. We hebben er zin in.
We kijken terug op een geslaagd seizoen met veel nieuwe, gezellige tieners. Ook dit jaar deden we weer mee met Sirkelslag en wonnen we niet. We hadden een diaconale actie waarbij we mensen in Rhoon en Poortugaal bemoedigde met cakejes en bijbelteksten. We hielden thema avonden over onderwerpen van alle dag, over angst, over hoop, over bidden, etc. De bijbel ging open, we zongen en hebben gebeden met elkaar. We deden grappige spellen door de tieners zelf georganiseerd. Elke avond stuurden we een bemoedigend kaartje naar iemand die wel een steuntje in de rug kon gebruiken of iemand die iets te vieren had. Ook hadden we een avond samen met de I Believe waarbij spreker ‘Jan Willem van Dijk’ van de HGJB vertelde over Gods leiding in je leven. Ook hielpen dit jaar een aantal jongeren van de I Believe bij de club. Erg fijn! We zijn jullie erg dankbaar. Al met al was het weer een druk seizoen waarin we veel van Jezus mochten leren en er voor elkaar konden zijn. De tienerclub is een waardevolle plek voor tieners. Waar ze leren van Jezus en omzien naar elkaar. Zonder leiding kan een tienerclub niet draaien. Volgend seizoen is er zoals het er nu uitziet, leiding tekort. Wie maakt eens in de twee weken een vrijdagavond vrij voor deze mooie tieners en versterkt het team?

Voor nu zit het er bijna op…maar eerst nog een mooi hemelvaartkamp.

De leiding van tienerclub jonG
Cora Noordzij
Mariska de Rijk
Engel Barendregt
Dirma Brand.

JonG club 2016-2017

De jonG club gaat weer van start op vrijdag 16 september a.s. We beginnen dit seizoen met een Japanse avond. We hopen uiteraard op een grote opkomst van tieners tussen de 12 en 16 jaar. In de komende weken krijg je een uitnodiging. Maar ook als je geen uitnodiging hebt gekregen ben je van harte welkom! Nodig gerust vrienden en vriendinnen uit voor deze eerste avond. Het wordt vast erg gezellig en lachen met elkaar.

De avond begint om 19.45 uur en eindigt om 21.30 uur. Tienerclub JonG komt altijd samen in het Jeugdhonk van ’t Centrum. De avonden zijn gevuld met gezellig samenzijn, spel en lachen, zingen, bidden, spreken over allerdaagse thema’s en kijken wat we uit de Bijbel kunnen leren over deze thema’s. Iedereen tussen de 12 en 16 is van harte welkom.

De volgende avonden na 16 september zijn; 30 september en 28 oktober.
We zien jullie graag!

De clubleiding
Mariska de Rijk, Cora Noordzij en Dirma Brand.

Afsluiting clubseizoen JonG

Het clubseizoen zit er op. We sloten de jonG Club af met de jaarlijks, terugkerende diaconale actie. Tieners bakten thuis allerlei lekker en bezorgden dit rond bij mensen die wel iets lekkers verdiend hadden. Daarbij zochten de tieners een bemoedigende bijbeltekst. Het was een fijne avond, waar 15 tieners aan mee deden.
Op 5 mei gaan we nog een nachtje weg met de club. We vertrekken dit jaar naar Oud Beijerland, waar we een nachtje zullen verblijven. Een nieuwe locatie dit jaar voor ons, we hopen op goed weer en op een gezellig kampvuur in de avond. Na dit nachtje weg zullen een aantal tieners de tienerclub verlaten en hopelijk volgend jaar aansluiten bij de iBelieve. We zullen ze missen.
Komt u ons op 5 mei nog uitzwaaien. We vertrekken gelijk met de I Believe jongeren na de hemelvaartsdienst in de dorpskerk.

JonG

Beste allen,

Het clubseizoen nadert zijn einde. Maar niet voordat we de jaarlijkse diaconale actie hebben gevoerd. Ook dit jaar zullen we weer met zelfgemaakte cupcake’s, cake, soesjes en andere baksels langs de deuren van gemeenteleden, familieleden en kennissen gaan die wel een oppepper kunnen gebruiken. Wie weet zit u als gemeentelid daar ook bij dit jaar. De jongeren verzinnen zelf de adressen waar ze langs gaan en geven naast de traktatie ook een bemoedigende bijbeltekst mee.
Dit alles zal plaatsvinden op vrijdag 15 april om 19.45 vanuit het jeugdhonk. Alle jongeren tussen de 12 en 16 jaar zijn welkom. De avond duurt tot 21.30 uur. Deze avond zal meteen de laatste clubavond van dit clubseizoen zijn. Wat volgt is alleen nog het inmiddels traditionele en nu al onvergetelijke club-nachtje-weg-met-hemelvaart op 5 mei aanstaande. Informatie hierover krijgen jullie op de laatste clubavond. Mis deze dus niet!!

Tot 15 april!

De clubleiding
Cora Noordzij, Mariska de Rijk, Dirma Brand.

Tienerclub JonG

Beste allen,
Wanneer jullie dit berichtje lezen hebben we hopelijk een leuke Sirkelslag avond achter de rug. Altijd spannend, altijd leuk!
Ook hebben we op vrijdag 22 januari een thema avond gehad, samen met de iBelieve. Het thema was: “Verkering en relaties”. Tijdens de avond hebben we nagedacht over stellingen als: “Ik zou het heel erg vinden als ik altijd alleen bleef”, of “In een relatie moet je vooral dingen doen die je samen leuk vindt”. Met een groep van ongeveer 30 jongeren hadden we een leuke en gezellige avond, die iedereen aan het nadenken zette. Want wat kunnen we nu uit de bijbel leren over het hebben van verkering? Hoe ga je om met trouw en vergeving in een relatie? We leerden dat het belangrijk is om dicht bij God te leven en dat we allemaal mooi zijn, zoals we zijn, omdat God ons heeft gemaakt en van ons houdt. Met een kleinere groep die na afloop nog even bleef, werd er nog nagepraat over foto’s op Facebook en in de media. Wat roepen de beelden die dagelijks op ons netvlies komen bij ons op? Kortom een nuttige avond met veel nadenkstof.
Voor de komende weken staan er weer een paar jonG avonden gepland.
Vrijdag 19 februari: Gewone clubavond met als thema: “De duivel”.
Vrijdag 4 maart: Gewone clubavond met als thema: “Occultisme”.
Vrijdag 18 maart: Uitje: We gaan samen bowlen. Wil je mee, geef je dan op bij de leiding.
De avonden beginnen 19.45 uur en duren tot 21.30 uur. Iedereen van 12 tot en met 16 is van harte welkom!

De clubleiding.
Mariska de Rijk, Cora Noordzij, Sigrid de Zeeuw, Dirma Brand.

JonG club

JonGHallo tieners,
Iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Wij gaan 9 januari van start met een interessante avond. We hebben een spreker uitgenodigd voor de iBelieve en de JonG- club samen. Joop Gottmers is een ex- drugsbaron die zijn verhaal over zijn verleden komt vertellen en wat hem veranderd heeft.. We hopen dat zijn getuigenis een bemoediging voor de jongeren zal zijn.
De eerstvolgende clubavond is 23 januari van 19.45 uur tot 21.30 uur in Het Jeugdhonk.
Op 6 februari doen we mee met Sirkelslag. Een landelijke wedstrijd live via internet voor de kerkelijke jeugdclubs zoals de JonG. Vragen en opdrachten maken deze avond hilarisch. We moeten alleen nog een naam voor onze teams bedenken…. Ideeën zijn welkom!
De tijden voor deze avond volgen via de app!
Alle jongeren van 12 tot 16 jaar zijn altijd welkom om naar de clubavonden te komen.
Groeten van de leiding.

JonG club

Hoi allemaal,

JonGVoor de komende tijd staan er weer leuke clubavonden gepland. Op 4 april willen we lekkere pakketjes maken. We verwachten dat alle tieners wat lekkers mee nemen. De  pakketjes worden rond gebracht. De tieners nemen zelf adressen mee van mensen die attentie verdienen.

Vrijdag 4 april
Diaconaal project. 19.45 – 21.30 uur
Vrijdag 18 april
Goede vrijdag. Info volgt via de groeps-app.
Vrijdag 2 mei
Gewone clubavond. 19.45 – 21.30 uur.
Vrijdag 16 mei
Gewone clubavond en oudsten van de BES komen kijken. 19.45 – 21.30 uur.
Donderdag 29 mei
Nachtje weg!

We hopen de komende tijd alle tieners weer te mogen begroeten!

Groeten van de leiding

Sirkelslag JonG

Hallo allemaal,

JonG

Het is weer zover. Vrijdag 7 februari is Sirkelslag! De avond om te strijden met alle jongerenclubs in Nederland. Vorig jaar hebben we een mooie prijs in de wacht gesleept. Er is al een meisjesteam en een jongensteam gevormd. Ze heten Koos Naamloos en Patatje oorlog en zijn terug te vinden op de site van Sirkelslag.

Voor de leiding van de club hebben we een toerustingsavond gehad. Het thema van deze avond was bidden. De avond gaf handreikingen en nieuwe ideeën om het onderdeel bidden vorm te geven tijdens de clubavonden. Een van de ideeën was om in een schriftje bij te houden waar we voor bidden. Zo kunnen we er later nog eens op terug komen. In het schriftje kunnen de jongeren ook zelf gebedspunten opschrijven.

Groeten van de leiding

Mariska, Jan-Marien, Dirma, Cora, Wilma en Sigrid.