Nieuws van iBelieve

Hallo allemaal,

Bij deze weer een berichtje namens de iBelieve! Afgelopen weken hebben we weer gezellige en goede avonden meegemaakt samen.
Op vrijdagavond 6 maart gingen we met elkaar naar Rotterdam voor het ‘uitje’. Dit keer stond een speurtocht op de planning. Dit was niet zomaar een speurtocht.. maar een heuse fotospeurtocht! We moesten in groepjes op zoek gaan naar verschillende plekken in Rotterdam. Ieder groepje kreeg een blad mee met daarop foto’s. De foto’s moesten we nog een keer fotograferen. U leest het goed: toerist uithangen in eigen stad! We kwamen op allerlei plekken: de Oude Haven, de Binnenrotte, de Pannekoekstraat, de Meent en ga zo maar verder. Voor de foto’s konden punten verdiend worden. Na afloop hebben we nog een drankje gedaan aan de Oude Haven. Het was een geslaagde avond!
Op vrijdagavond 20 maart stond de iBelieve-avond in het teken van Mozes en de uittocht uit Egypte. De oudste leden van de JonG-club waren hierbij aanwezig! Dat was hartstikke leuk en we hopen dat ze zich bij ons zullen aansluiten. Aan het begin van de avond zongen we het lied ‘Uw genade is mij genoeg’.
‘’Ja, ik dank U voor uw genade, o Heer,
dat U het kruis voor mij droeg.
U bewijst uw genade aan mij telkens weer.
Uw genade is mij genoeg.’’
Op het moment dat God Mozes riep, was hij afhankelijk van God. Hij moest volledig vertrouwen op God. God sprak veel tegen Mozes. Wij gingen met elkaar in gesprek over vertrouwen, bidden, luisteren naar God en hoe je dat doet en leven in afhankelijkheid van Hem.
In Johannes 3:3 zegt Jezus: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’ Dit wil zeggen dat Jezus wil dat je Hem volgt en kiest voor de Vader. Dan zul je ook gaan merken dat God tegen je spreekt.
Vertrouwen op God en leven in afhankelijkheid van Hem, het terugkerende thema tijdens de avonden, klinkt misschien knap lastig. Zeker is het dat God je zal helpen op Hem te vertrouwen. Hij is het die je de kracht geeft! Ga met Jezus door het leven en leer Hem kennen door de Bijbel. Je zal leren naar Hem te luisteren.

Lieve groetjes,

De leden van de iBelieve