Nieuws van iBelieve

Hallo allemaal,

Graag willen wij – de leden van de iBelieve – u en jou op de hoogte houden van datgene wat er gedaan wordt tijdens onze clubavonden. Om de week op vrijdagavond komen wij samen in de Maranathakerk en is er een duo of trio die de avond heeft voorbereid. De avonden staan dit jaar in het teken van ‘leven in afhankelijkheid van God’. We motiveren en inspireren elkaar en leren samen wat de Bijbel ons te vertellen heeft. Daarnaast zijn wij een groep vol gezelligheid en gekkigheid en doen we ook veel leuke dingen met elkaar!

De avond met Joop Gottmers (ex-drugscrimineel) was op vrijdagavond 9 januari erg inspirerend! Wat kan die man vertellen zeg!

Hij heeft zijn leven in de onderwereld achter zich gelaten en heeft Jezus in zijn leven aangenomen. Hij leeft nu volledig in afhankelijkheid van Hem. De vraag die hij ons meerdere malen stelde, was dan ook: ‘Ga jezelf eens na: ken jij Jezus wel echt?’. Een duidelijke boodschap die Joop ons meegaf, was dat je Jezus moet betrekken bij alles wat je doet in je leven. Op Hem mag je vertrouwen! Het extreme verhaal van Joop en zijn keuze om met Jezus door het leven te gaan, was natuurlijk erg inspirerend. Belangrijker nog is om zelf te kiezen voor Jezus, zodat je met Hem door het leven kan gaan en op Hem kan vertrouwen. God wil van jouzelf horen dat je voor Hem kiest!

Afgelopen vrijdagavond 6 februari bespraken we het verhaal van de ‘wonderbaarlijke spijziging’ (te lezen in Johannes 6:1-15). Jezus zorgde ervoor dat de grote menigte mensen te eten kreeg. Er waren
maar vijf broden en twee vissen, maar iedereen kon volop eten! Wat een wonder was dit zeg! Gebeuren er tegenwoordig nog steeds wonderen? Dit verhaal heeft ons in ieder geval duidelijk gemaakt dat we altijd op God kunnen vertrouwen; zelfs wanneer het om materiële zaken gaat, zoals eten. Leren vertrouwen op God en leven in afhankelijkheid van Hem, zoals Joop dit ook al zo mooi zei. Hoe doe je dat eigenlijk? Dat is toch heel moeilijk? Probeer te luisteren naar je gevoel en verstand en leg je leven in Zijn handen; ook al snappen we soms zelf niks van het leven en loopt het niet zoals we dat zouden willen.
Aan het eind van deze avond hebben we genoten van stokbrood met zalm- en tonijnsalade en deden we spelletjes die volledig in het teken stonden van ‘vertrouwen’.

Klinkt deze groep nu als muziek in je oren? Kom zeker langs op een van onze avonden. Je bent hartstikke welkom! Op 20 februari komen we weer bij elkaar en op 6 maart gaan we gezellig iets leuks doen met het uitje!

Tot de volgende keer!

Lieve groetjes van de iBelieve