Startdienst 2014

- Bekijk de flyer -

De vakantie is weer voorbij. Vol energie begin je aan een nieuwe week, aan een nieuwe dag. Er is weer veel te doen, je rent van het een na het ander. Halverwege de middag zak je helemaal in. Je hebt geen zin meer en er komt niets uit je handen, je raakt geïrriteerd, wordt duizelig. Je snapt het niet. Ineens bedenk je dat sinds je om zeven uur opstond, je niets meer hebt gegeten en gedronken. Je pakt brood, een sinaasappel en een glas melk. Na een half uur merk je dat je weer bijkomt. Je kunt niet zonder. Zo is het met God ook. We zijn afhankelijk van onze God, de Bron van het leven. We danken het leven aan Hem en komen met Hem nooit tekort!

Daarmee zitten we midden in de thematiek van het nieuw jaarthema “Meer dan genoeg” over geloven in afhankelijkheid. We willen samen leren en ontdekken dat God genoeg geeft om van te leven. Wie met God leeft, mag Hem leren kennen als een Bron die overstroomd van goedheid. We mogen ons aan Hem toevertrouwen en hoeven dus niet krampachtig op eigen rekening te leven.

De startdienst zal zijn op zondag 14 september a.s. om 09.30 uur in de Maranathakerk. Voorganger is Ds. Bijl. Na de startdienst, volgt de inmiddels traditionele picknick, waarvoor u allen hartelijk bent uitgenodigd!

Zo starten we het seizoen, in afhankelijkheid van God, in de verwachting en het vertrouwen dat Hij ook in het komende winterwerkseiozoen genoeg geeft om van te leven!

Tot de 14e.

Marijke vd Meij, Cora Noordzij, Dirma Brand.
(stukje gedeeltelijk uit basiskatern HGJB )