Verslag Oradea reis 2016, deel 1.

Voor de belangstellenden doen wij graag met enige regelmaat een verslag van onze reis.

Afgelopen zaterdag verzamelden wij om 11.30 uur bij Nelleke en gelijk was er een valse start. Annemieke ontbrak; haar man Arthur was ‘s ochtends vroeg bij het skaten gevallen en moest naar het ziekenhuis. Zoon David bracht zijn zusje Carlijn nu weg en het was de vraag of Annemieke nog wel mee kon of achter moest blijven bij Arthur. Na onderzoek bleek zijn schouder gebroken. Annemieke legde hem thuis in bed met flink wat pijnstillers, wenst hem veel sterkte verder en kon gelukkig nog net bij de groep op vliegveld Eindhoven aansluiten. Wij wensen Arthur natuurlijk een goed herstel toe! Omdat wij zagen dat David zijn hand in het verband zat omdat hij met wielrennen was gevallen vroeg onze groep, bestaande uit weinig sportievelingen, zich wel af sporten nu echt zo goed is voor een mens.

Onze reis is verder goed verlopen. Geen blessures opgelopen. Rond 15.15 uur vertrokken van Eindhoven, geen vertraging door controles of zo, wij landden 2 uur later op Debrecen in Hongarije en vandaar nog 1,5 uur rijden met 3 auto’s naar Oradea Roemenie. Omdat er in Roemenie 1 uur tijdsverschil (1 uur later) is kwamen we rond 20.30 aan in ons gastenhuis. Dat wij ook met onze tijd meegaan bleek wel uit de eerste gemeenschappelijke vraag: wat is de wificode??

Dit jaar zijn er 3 nieuwelingen: Annemiek de Leeuw met dochter Carlijn en Gerard Brussaard. Alle 3 voegen ze wat aan de groep toe: Annemieke bespeelt de gitaar en begeleidt de groep zo bij het zingen, Carlijn houdt iedereen tot diep in de nacht wakker met haar geklets en Gerard maakt alle foto’s. Bijzonder was dat op zaterdag Carlijn jarig was (16 jr) en Hilko (iets ouder) en op zondag Gerard (nog wat ouder). Om dit te groots te vieren hebben we heerlijk gegeten bij de Mac.

Na een korte nacht zijn we ‘s ochtends naar Casa Lumina gegaan, het gebouw wat dienst doet als schooltje, kerkje en opvanghuis. Om 10.00 uur startte daar de kerkdienst. Als groep hebben wij enkele liederen gezongen en een bijbels verhaal uitgebeeld. Dit betrof de gelijkenis van de 5 wijze en dwaze dienstmeisjes. Onze dames waren allemaal met sluiers verkleed, waarbij de oudsten het meest in aanmerking kwamen om de rol van de dwaze maagden te spelen en onze jongeren de rol van de wijze maagden op zich namen. Allemaal met olielampje waarbij het electrische Blokker kaarslichtje van de dwaze meisjes dan op een gegeven moment niet meer aangaat en van de wijze nog wel. Hilko speelde op overtuigende wijze de rol van bruidegom, waarbij het trouwpak en -hoed van Ewoud, Pals, echtgenoot van Nelleke, goed van pas kwam. We overwegen op dit stuk op de planken te brengen. Maar belangrijker natuurlijk was dat we hopen dat de boodschap, wees voorbereid op de terugkomst van de Heer, is overgekomen.
Vandaag volgen nog een aantal gezinsbezoeken, hopelijk morgen of overmorgen een nieuw bericht van ons. Het weer is redelijk, nog wel droog, 12 graden of zo.

Een hartelijke groet uit Oradea van Adrie&Lente, Annemieke&Carlijn, Bert&Jasmienne, Hilko&Nadine, Olga, Carla, Gerard, Jany, Nelleke&Wouter en Marian.